Et tilbakeblikk til uke 42 1993 – Riskaposten

Opprinnelig tekstforfatter: Dagny Roaldkvam og Tom Gaudland (foto i papirutgaven)

 

DEN FALLEFERDIGE KAFEEN

INGEN ENDRINGER I SIKTE

 

I flere år har den gamle kafeen til Signe Bjelland stått tom midt i Hommersåk sentrum. Bygget er ikke akkurat noen skjønnhet for omgivelsene nå når sentrumsgården har blitt satt i stand, og med naturperlen Stemmen like ved. Flere lesere har henvendt seg til Riskaposten med spørsmål om hva som skal skje med det gamle skuret. Enten bør det fikses opp, eller så bør det rives mener folk.

 

 

Per idag er det ikke tatt noen avgjørelse for hva som skal skje med bygget sier sønnen til eieren, Gunnar Tore Bjelland. Kafeen har stått tom en del år, men det er ikke de beste tidene å selge noe nå siden markedsprisene er så dårlige.  Jeg tror ikke det blir gjort noe med bygget på en stund enda, men hvor lenge det blir stående må min mor og jeg diskutere, fortsetter Bjelland.

 

BEST Å BYGGE NYTT

Bjelland innser at den gamle kafeen ikke akkurat passer inn i det fine bildet Hommersåk sentrum begynner å få. Sentrumsgården er nylig pusset opp, kirken er godt vedlikeholdt og glir perfekt inn i miljøet, og Stemmen utgjør en vakker naturperle med andedammen og det fine parkanlegget.

 

Det lønner seg nok ikke å drive noe i bygningen i den stand den er i idag, derfor vil jeg tro at den beste løsningen vil være å rive hele greia og sette opp noe nytt helt fra bunnen av, sier Gunnar Tore Bjelland.

 

Det kan imidlertid gå en stund før han og moren vil ta en avgjørelse, men påpeker at det kan ta lang tid. I mellomtiden får Hommersåkbuen irritere seg over det falleferdige bygget som ødelegger det glansbildet Hommersåk sentrum burde vært.

 

Artikkel gjengitt av Kenneth Frost Lie

 

 

Signes Kafe(Hommersåk Kafe)
Kilde: Utsnitt annet bilde, Arkeologisk Museum. Datering: usikker, men trolig noen 3-4 år før artikkelen ble skrevet.

 

 

 

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *